Torbjörn Larsson

Planespotter

Ängelholms Flygmuseum (F 10)

Här är ett museum som jag blev glad av att besöka. Det är inte allt för stort, men det fanns en hel del att titta på. H’är kan man testa tre stycken olika flygsimulatorer om man vill. Det jag tyckte var lite roligt här var att de hade en monter med olika flyghjälmar. Kanske inte det roligaste att titta på men ändå. Sen har de som flera andra flyg museer har, en monter med byggmodeller som några har byggt. Jag blir lika avundsjuk varje gång jag ser dessa. Mitt samlar intresse slår till och min sämre måleri talang gör sig påmind. Men detta är ett mycket bra museum. Sen kan man ju altid ta en kort vandring ner och titta på Koenigsegg showroom lite längre bort.

Fika delen när vi var här var kanske inte den bästa. Så därför får den lite mindre betyg. Det fanns inte så mycket att kunna tillhandahålla, men det gick att fika i alla fall.

Denna förbytik var helt underbar. Hade mycket att titta på och fundera över när jag gick där. Mycket modeller, böcker, tröjor och det bästa, färdiga modeller. Det blev lite shopping där, samt så fick jag faktiskt köpa en modell som inte var till salu. Så denna vina C-130 pryder toppen av mitt skåp och där står den länge.

För att besöka Ängelholms Flygmuseum klickar du här.

© 2024 Torbjörn Larsson

Tema av Anders Norén